The Crucifixion in de Witte Kerk in Heiloo The Crucifixion in de Witte Kerk in Heiloo

Op woensdag 17 maart, aanvang 19:30 uur, verzorgt de Ter Coulstercantorij onder leiding van Gerard Leegwater een uitvoering van The Crucifixion van John Stainer (1840-1901). Het betreft een compositie over het lijden en sterven van Jezus Christus. Met name in Engeland en de Verenigde Staten is het werk enorm populair. Ook in Nederland zijn er diverse koren die het oratorium in de lijdenstijd uitvoeren.
The Crucifixion is geschreven voor koor, solopartijen voor tenor en bas en orgelbegeleiding. In de versie die in de Witte Kerk plaatsvindt wordt voor de begeleiding gebruik gemaakt van een door de dirigent zelf gearrangeerde partij voor strijkkwartet en piano.
Anders dan de andere werken over het lijden en sterven van Christus, zoals de Mattheus- en Johannespassion van J.S. Bach, is The Crucifixion een meer homofone compositie. In tegenstelling tot de passionen van Bach die uit de barok afkomstig zijn, stamt The Crucifixion (1877) uit de tijd van de romantiek. Het is zeer toegankelijke muziek. Net als in de Mattheus-passion zijn er verschillende koordelen, aria's en recitatieven en natuurlijk niet te vergeten de prachtige koralen. De duur is aanmerkelijk korter, ongeveer een uur.
De cantorij biedt de mogelijkheid als gastzanger aan te schuiven. U repeteert dan mee op de woensdagavonden van 19:45 – 21:30 in de Ter Coulsterkerk. In de pauze is er koffie en thee. Schroomt u niet, iedereen kan zingen en de muziek is prachtig. Opgave bij Simone Ouwendijk ().

Zingen in de zorg: Maartje de Lint Zingen in de zorg: Maartje de Lint

Iedere 2 weken op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur zingt Maartje de Lint met ouderen, onder het motto: Samen zingen activeert lichaam en geest.

Over haar werk in o.a. de Ter Coulsterkerk zegt Maartje het volgende:
Mensen met dementie laten een meer specifieke, intuïtieve reactie zien; ze staan op, beginnen te glimlachen of bewegen en worden vaak volledig in beslag genomen door de muziek.

Ze zijn tijdelijk “terug”. Laten gedrag zien dat er al een poos niet meer was …waar ik achter kwam door gesprekken achteraf met betrokkenen.

Deze ervaringen raakten mij diep. En ik zal ze nooit vergeten.

Maartje werkt al meer dan 25 jaar als professioneel zangeres. Ze is ook gediplomeerd trainer.

Onlangs zijn er t.v. opnamen gemaakt in de Ter Coulsterkerk voor het programma: De kennis van nu…. dat uitgezonden wordt op 30 januari op NPO 2 om 21.20 uur.
Meer over Maartje op orpheuscurat.nl

foto: Kirsten Nijhof

Advent 2018 fotoalbum Advent 2018 fotoalbum

Wederom staan de foto's van de Advent (bloem)stukken op de website.
Klik hier om direct door te gaan naar het fotoalbum

Nieuwe boekbespreking Nieuwe boekbespreking

De boekbespreking van het boek Bijbelse Miniaturen is online verschenen.
Geert Booij heeft de recensie geschreven.
U vindt de boeksprekingen hier (link op de link).

Kerkdienst luisteren & terugluisteren Kerkdienst luisteren & terugluisteren

Kerkdienst gemist en achteraf terugluisteren?
Via de website www.kerkomroep.nl zijn de diensten van de afgelopen weken terug te luisteren.
In de rechterkolom vult u 'Heiloo' in en vervolgens klikt u 'Ter Coulsterkerk' aan.
Hier vindt u de kerkdiensten van de afgelopen tijd.

Er is ook een rechtstreekse link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21559

Vragen over de website Vragen over de website

Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via:
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer