Concert in de Witte Kerk op 21 november om 15u Concert in de Witte Kerk op 21 november om 15u

Joe Puglia-viool en Ellen Corver-piano spelen Debussy, de Vries en Schubert - 22 november om 15.00u

Programma:
  • De vioolsonate van Claude Debussy, zijn laatste compositie, die bedoeld was als derde sonate in een cyclus van zes voor diverse instrumenten.
  • Spiegelpaleis van Klaas de Vries, werd in 2012 geschreven met de vraag welke kant het moet opgaan met de westerse muziek Tonale en atonale muziek  komen hier samen.
  • Fantasie in C-majeur van Franz Schubert is in 1827 geschreven. De compositie behoorde al snel tot het favoriete repertoire van de grote violisten uit die tijd en daarna.
Joe Puglia begon op 4-jarige leeftijd met viool spelen. Hij maakte zijn solodebuut in het Amsterdamse Concertgebouw. De recensies waren lovend. Joe is regelmatig als gastconcertmeester te horen bij diverse Nederlandse orkesten. In dit programma laat Joe voor de laatste maal zijn beroemde en zeldzame Gagliano-viool horen. Na er 9 jaar lang op gespeeld te hebben moet hij dit zeldzame instrument helaas teruggeven aan de eigenaar.
Pianiste Ellen Corver is o.a. bekend geworden door haar uitvoeringen van de werken van Debussy, Ravel, Brahms, Beethoven en Haydn. Ze wordt vaak uitgenodigd voor het geven van internationale masterclasses.
Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze website: www.concertenwittekerk.nl

Hans Dompeling

Oproep vrijwilligers bij de kerkdiensten in het ziekenhuis Oproep vrijwilligers bij de kerkdiensten in het ziekenhuis
Na een periode van ruim anderhalf jaar hopen wij eind augustus/begin september weer te starten met kerkdiensten in het Noordwestziekenhuis, locatie Alkmaar.
De afgelopen periode heeft ook bij onze vrijwilligers z’n sporen getrokken.
Een aantal van hen zal (om verschillende redenen) niet meer terugkomen.
Vandaar dit bericht waarmee we voor verschillende functies enthousiaste nieuwe mensen zoeken.
Om de kerkdiensten te kunnen organiseren zijn wij  namelijk afhankelijk van vrijwilligers:
  • Elke vrijdagmorgen worden alle patiënten persoonlijk benaderd of ze belangstelling hebben voor de dienst op zondag. Hiervoor zoeken wij nieuwe mensen om de bestaande groep aan te vullen. We drinken koffie met elkaar en zijn betrokken op elkaar. Daarmee ben je wekelijks ongeveer van half 10 – half 12 in Noordwest bezig.
  • We hebben minimaal een 3 tal koppels ( van 2 mensen) nodig voor het kosterswerk op zondagmorgen. Zodat men 1x per 3 weken aan de beurt is. Ook hierbij zoeken wij aanvulling van de bestaande groep met minstens 1 koppel. Dit betreft diverse werkzaamheden die ik graag mondeling toelicht of door één van de kosters laat vertellen. In elk geval vraagt het werk erom om op zondag tijdig in Noordwest te zijn (8 uur) en ben je tot ongeveer 13 uur bezig. Dit is inclusief koffiedrinken na de dienst 😊
  • Per zondag hebben we een vaste groep mensen nodig die de patiënten met bed ( met 2 personen) in een rolstoel of lopend ophalen en weer terugbrengen na hun afdeling.  Dat betekent dat je een vaste zondag in de maand beschikbaar bent hiervoor van 9.3012 uur. Op sommige (vaste) zondagen kan het team aanvulling gebruiken! De diensten beginnen om 10.30 uur.
Voelt u of voel jij er voor om ons hechte en enthousiaste team te komen versterken dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Mensen die al 25/30 jaar (of meer) betrokken zijn, zijn geen uitzondering

Voor meer informatie kunt u/kan je per mail mij benaderen en evt per telefoon:
a.h.groenendijk@nwz.nl  Telefonisch bereikbaar via de receptie: 5484444, vragen naar sein 5133.
We kunnen altijd iets afspreken om verder door te praten. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Klaas en Klaske Mosselaar: k.mosselaar@quicknet.nl of telefonisch 072 5330417

Mensen die dit werk doen ervaren het allemaal als zeer zinvol en goed… Iets voor u /jou??

Annerien Groenendijk

Ter Coulsterkerk op TV Ter Coulsterkerk op TV

Sinds enige tijd zendt de KRO/NCRV de serie ” Petrus in het land”  uit. De titel komt van het tijdschrift PETRUS van de PKN ( Protestantse Kerk Nederland) die het tijdschrift uitgeeft. Dit is een gratis magazine, dat ruim 300.000 abonnees kent. In de serie Petrus in het land volgt men een kerkgemeenschap in een dorp of stad, waar men welkom wordt geheten door de voorganger, die iets vertelt over het reilen en zeilen van de desbetreffende kerk in de omgeving. Zo ontstaat een informeel inkijkje in het leven van christenen van iedere dag. De serie volgt ook enkele kerkgangers van de betrokken kerk.

Op 10 april om 17.10 op NPO 2 ging de serie over Heiloo en met name over de Ter Coulsterkerk. Hier wordt men welkom geheten door André Martens en vertellen Edward en Hanneke hun verhalen. Ook een aantal gemeente leden komen aan het woord en we mogen meekijken met Roelie in de kaarsenmakerij in de Abdij van Egmond.

Zeer de moeite waard om te gaan bekijken!

Roelie vertelt: “Onlangs zijn opnamen gemaakt in de kaarsenfabriek en alle werkzaamheden die wij daar verrichten. De filmers waren heel enthousiast over het handwerk en de diversiteit van het werk. Borrelende parafine, mallen die gevuld worden en kaarsen die hun kleur krijgen door dompeling, alles is vastgelegd. Ook werden de winkel en de kerk gefilmd, waarbij de omgeving niet overgeslagen werd. Kortom een klein onderdeel van de serie over Heiloo bevat onze mooie Abdij met de werkzaamheden aldaar.”

Klik hier naar de uitzending van 10 april jongstleden.

Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Nieuwe boekbespreking online!
U vindt deze door te klikken op deze link

Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via:
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer