Laatste nieuws juni/juli 2020 Laatste nieuws juni/juli 2020
Het laatste nieuws rondom de kerkdiensten lees u hier.
Klik hier om de nieuwsbrief te openen.

Steek een kaars aan: welkom in de kerk Steek een kaars aan: welkom in de kerk
Een kaarsje aansteken

Vanaf maandag 25 mei is er gelegenheid om de Ter Cousterkerk weer te bezoeken.
De kerk wordt opengesteld voor mensen die individueel even een moment van verstilling zoeken en een kaarsje aan willen steken. De kerk gaat open op maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 - 13.00 uur. Naast een kerkenraadslid is één van de pastores aanwezig. Op maandag is dat ds. Hanneke Ruitenbeek, op woensdag pastor André Martens en op vrijdag ds. Edward Kooiman. Er kan even onder vier ogen gesproken worden of eventueel een (bel)afspraak gemaakt worden.
Bij de uitgang staat een collecte bus. Misschien heeft u nog wat contanten of collectebonnen. In de maand juni willen we op deze manier geld inzamelen voor de Voedselbank.
Het is bekend dat door de coronacrisis veel meer beroep wordt gedaan op de voedselbank terwijl supermarkten minder over hebben. Wij hopen u te ontmoeten. Van harte welkom!
Wij verzoeken u - wellicht ten overvloede -, niet langs te komen wanneer u of één van uw huisgenoten klachten heeft die kunnen wijzen op corona.

Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Er staan maar liefst vier nieuwe boekbesprekingen online.
U vindt ze door te klikken op deze link

Zingen in de zorg: Maartje de Lint Zingen in de zorg: Maartje de Lint

Iedere 2 weken op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur zingt Maartje de Lint met ouderen, onder het motto: Samen zingen activeert lichaam en geest.

Over haar werk in o.a. de Ter Coulsterkerk zegt Maartje het volgende:
Mensen met dementie laten een meer specifieke, intuïtieve reactie zien; ze staan op, beginnen te glimlachen of bewegen en worden vaak volledig in beslag genomen door de muziek.

Ze zijn tijdelijk “terug”. Laten gedrag zien dat er al een poos niet meer was …waar ik achter kwam door gesprekken achteraf met betrokkenen.

Deze ervaringen raakten mij diep. En ik zal ze nooit vergeten.

Maartje werkt al meer dan 25 jaar als professioneel zangeres. Ze is ook gediplomeerd trainer.

Meer over Maartje op https://maartjedelint.com/ of orpheuscurat.nl

foto: Kirsten Nijhof

Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via:
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer