Oproep vrijwilligers bij de kerkdiensten in het ziekenhuis Oproep vrijwilligers bij de kerkdiensten in het ziekenhuis
Na een periode van ruim anderhalf jaar hopen wij eind augustus/begin september weer te starten met kerkdiensten in het Noordwestziekenhuis, locatie Alkmaar.
De afgelopen periode heeft ook bij onze vrijwilligers z’n sporen getrokken.
Een aantal van hen zal (om verschillende redenen) niet meer terugkomen.
Vandaar dit bericht waarmee we voor verschillende functies enthousiaste nieuwe mensen zoeken.
Om de kerkdiensten te kunnen organiseren zijn wij  namelijk afhankelijk van vrijwilligers: 
  • Elke vrijdagmorgen worden alle patiënten persoonlijk benaderd of ze belangstelling hebben voor de dienst op zondag. Hiervoor zoeken wij nieuwe mensen om de bestaande groep aan te vullen. We drinken koffie met elkaar en zijn betrokken op elkaar. Daarmee ben je wekelijks ongeveer van half 10 – half 12 in Noordwest bezig.
  • We hebben minimaal een 3 tal koppels ( van 2 mensen) nodig voor het kosterswerk op zondagmorgen. Zodat men 1x per 3 weken aan de beurt is. Ook hierbij zoeken wij aanvulling van de bestaande groep met minstens 1 koppel. Dit betreft diverse werkzaamheden die ik graag mondeling toelicht of door één van de kosters laat vertellen. In elk geval vraagt het werk erom om op zondag tijdig in Noordwest te zijn (8 uur) en ben je tot ongeveer 13 uur bezig. Dit is inclusief koffiedrinken na de dienst 😊
  • Per zondag hebben we een vaste groep mensen nodig die de patiënten met bed ( met 2 personen) in een rolstoel of lopend ophalen en weer terugbrengen na hun afdeling.  Dat betekent dat je een vaste zondag in de maand beschikbaar bent hiervoor van 9.3012 uur. Op sommige (vaste) zondagen kan het team aanvulling gebruiken! De diensten beginnen om 10.30 uur.
Voelt u of voel jij er voor om ons hechte en enthousiaste team te komen versterken dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk. Mensen die al 25/30 jaar (of meer) betrokken zijn, zijn geen uitzondering

Voor meer informatie kunt u/kan je per mail mij benaderen en evt per telefoon:
a.h.groenendijk@nwz.nl  Telefonisch bereikbaar via de receptie: 5484444, vragen naar sein 5133.
We kunnen altijd iets afspreken om verder door te praten. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Klaas en Klaske Mosselaar: k.mosselaar@quicknet.nl of telefonisch 072 5330417

Mensen die dit werk doen ervaren het allemaal als zeer zinvol en goed… Iets voor u /jou??

Annerien Groenendijk
 
Kerkdienst 27 juni Kerkdienst 27 juni
Afgelopen zondag, 27 juni, was het weer kindernevendienst en koffiedrinken als 'van ouds'!
Fijne beelden!

 
Overdenking 2 mei Overdenking 2 mei
Op verzoek delen we de Preek van 2 mei door Ds B. Seelemeijer graag met jullie.

Door op deze link te klikken opent zich een PDF bestand met de tekst. 
 
Ter Coulsterkerk op TV Ter Coulsterkerk op TV

Sinds enige tijd zendt de KRO/NCRV de serie ” Petrus in het land”  uit. De titel komt van het tijdschrift PETRUS van de PKN ( Protestantse Kerk Nederland) die het tijdschrift uitgeeft. Dit is een gratis magazine, dat ruim 300.000 abonnees kent. In de serie Petrus in het land volgt men een kerkgemeenschap in een dorp of stad, waar men welkom wordt geheten door de voorganger, die iets vertelt over het reilen en zeilen van de desbetreffende kerk in de omgeving. Zo ontstaat een informeel inkijkje in het leven van christenen van iedere dag. De serie volgt ook enkele kerkgangers van de betrokken kerk.

Op 10 april om 17.10 op NPO 2 ging de serie over Heiloo en met name over de Ter Coulsterkerk. Hier wordt men welkom geheten door André Martens en vertellen Edward en Hanneke hun verhalen. Ook een aantal gemeente leden komen aan het woord en we mogen meekijken met Roelie in de kaarsenmakerij in de Abdij van Egmond.

Zeer de moeite waard om te gaan bekijken! 

Roelie vertelt: “Onlangs zijn opnamen gemaakt in de kaarsenfabriek en alle werkzaamheden die wij daar verrichten. De filmers waren heel enthousiast over het handwerk en de diversiteit van het werk. Borrelende parafine, mallen die gevuld worden en kaarsen die hun kleur krijgen door dompeling, alles is vastgelegd. Ook werden de winkel en de kerk gefilmd, waarbij de omgeving niet overgeslagen werd. Kortom een klein onderdeel van de serie over Heiloo bevat onze mooie Abdij met de werkzaamheden aldaar.” 

 Klik hier naar de uitzending van 10 april jongstleden.

 
Thuis de kerkdienst beluisteren op een echte kerkstoel! Thuis de kerkdienst beluisteren op een echte kerkstoel!

De kerken zijn als gevolg van de coronamaatregelen al weken lang gesloten voor gewone kerkdiensten. In het merendeel van de kerken wordt  echter wel  een dienst opgenomen. Vaak uitsluitend met een voorganger, een kerkenraadslid en een organist. Deze diensten worden via www.kerkomroep.nl uitgezonden en zijn ook later terug te luisteren. Dit voorziet duidelijk in een behoefte; sinds de coronacrisis wordt die site iedere zondag ongeveer 400.000 keer bezocht, vier keer zoveel als voor de crisis.

Wat zou u ervan vinden om thuis op een echte kerkstoel naar de dienst te luisteren? Dat kan! De Witte Kerk en de Ter Coulsterkerk  in Heiloo verkopen een aantal van hun oude kerkstoelen. De opbrengst wordt gebruikt om de tegenvallende inkomsten in verband met de coronamaatregelen op te vangen. De eiken houten stoelen  hebben een biezen zitting en zijn nog in goede staat. Sommigen hebben knoppen bovenop. De achterkant heeft een uitsparing voor een boekje of tasje. De stoelen zijn te reserveren via reserveren@wittekerk-heiloo.nl en kosten slechts 15 euro per stuk.

Gun de kerkstoel een tweede leven en draag bij aan een goed doel!
 
 
Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Nieuwe boekbespreking online!
U vindt deze door te klikken op deze link
   
            
 
Kerstavond bij de Witte Kerk Kerstavond bij de Witte Kerk
Op kerkavond was het gezellig bij de Witte Kerk, klik op lees meer voor filmpjes met een sfeerimpressie. 
lees meer »
 
Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via: 
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer